Személyes oldalak
Úszás - történet
Kezdetek - gyerekkor

Valamikor 10 éves korom körül.....

Egy frissen végzett testnevelés tanárnő, Kinyik Éva került a püspökladányi gimnáziumba, és létrehozta a helyi vasutas sportklub úszószakosztályát. Hamarosan én is "leigazoltam". Heti három délután kaptunk lehetőséget a részben termál vízzel feltöltött 33 1/3-os medencében az edzésre. A strand számos dolgozója megkedvelt bennünket, de sajnos sokan kifejezetten próbálták hátráltatni az edzéseket. Minden nehézség ellenére a lehetőségekhez képest szépen fejlődtünk, megszerettük az úszást, és helyi kis versenyeken szép eredményeket értünk el. Sajnos kb 4-5 év múlva edzőnk elköltözött, az "alapítók" java része abba is hagyta az úszást. Így az én úszókarrierem is abbamaradt.

1986-ban, sorkatona koromban még egyszer versenyeztem a hadsereg úszóbajnokságán.
Újrakezdés - szeniorként

2014-ben történt, hogy Módy Gyuri barátom a Júliában meginvitált a Nyírsenior tagjai közzé. Akkor már egy ideje lejárogattam úszni, de csak a saját kis tempómban. Abban az évben már részt is vettem a nyíregyházi versenyen és a gyulai OB-n. Néhány Nyírsenioros társammal egyre többet edzettünk és jártunk versenyekre együtt. Megkértük Juharos Gabit, hogy segítse az edzéseinket.

Nyíregyházi Fókák

Együtt edző baráti társaságunkban egyre több ötlet fogalmazódott meg, kicsit szűknek kezdtük érezni a régi egyesületünk kereteit. 2018-ban 12 alapító taggal bejegyeztettük saját egyesületünket a Nyíregyházi Fókák SE-t, aminek én lehettem az első elnöke. 2019-től már ennek az egyesületnek a színeiben versnyeztünk.

Nyíregyházi Sportcentrum

2020 az egyesület életében is változást hozott. Néhány meghatározó egyesületi taggal a barátságom meglazult, szakmai és emberi szempontból is egyre több konfliktusom alakult ki velük. (Hozzátenném, nem nagyon szoktam kitérni ezek elől.) Tagságom megtartása mellett, 2021.01.01.-i dátummal lemondtam elnöki posztomról. Közben a COVID miatt edzéslehetőségeink is megszűntek. A Nyíregyházi Sportcentrum nyújtott többünk számára is segítő kezet. Leigazoltunk versenyzőként az egyesülethez, így edzéslehetőséghez is jutottunk.
2021. szeptemberétől az egyesület szenior úszóit Kovács Rita edzi.